Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4+3*[ 50+3*( 50-x:2)]=280
3*[50+3*(50-x:2)] =280-4
3*[ 50+3*(50-x:2)=276
50+3*(50-x:2)=276:3
50+3*(50-x:2) = 92
3*(50-x:2)=92-50
3*(50-x:2)=42
50-x:2=42:3
50-x:2= 14
x:2= 50-14
x:2=36
x= 36*2
x=72
[tex]32:8 + 3\cdot [50+ 3\cdot (250 : 5 - x : 2)] = 280\Rightarrow 4+3\cdot[50+3\cdot(50-x:2)]=280|_{-4} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 3\cdot[50+3\cdot(50-x:2)]=276|_{:3} \Rightarrow 50+3\cdot(50-x:2)=92|_{-50} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 3\cdot(50-x:2)=42|_{:3} \Rightarrow 50-x:2=14 \Rightarrow x:2=50-14 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow x:2=36 \Rightarrow x=36\cdot2 \Rightarrow x=72[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne vedem curând și nu uitați să ne adăugați la marcaje!