Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex](\frac{1}{ \sqrt{3} } + \frac{1}{ \sqrt{6} } ) \times \frac{4}{ \sqrt{2} } = (\frac{ \sqrt{2} }{ \sqrt{6} } + \frac{1}{ \sqrt{6} } ) \times \frac{4}{ \sqrt{2} } = \frac{ \sqrt{2} + 1}{ \sqrt{6} } \times \frac{4}{ \sqrt{2} } = \frac{4( \sqrt{2} + 1 )}{2 \sqrt{3} } = \frac{4( \sqrt{2} + 1 )}{2 \sqrt{3} } = \frac{2( \sqrt{2} + 1 )}{ \sqrt{3} }= \frac{2 \sqrt{3}( \sqrt{2} + 1) }{3} [/tex]
Răspuns:
2√3(√2+1)/3
Explicație pas cu pas:
4/√6+4/2√3= 2√2/√3+2/√3= 2(√2+1)/√3=2√3(√2+1)/3
am tinut cont ca 4/√6=2√2*√2/(√2*√3)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne vedem curând și nu uitați să ne adăugați la marcaje!